370
MART-NİSAN 2013
 
MİMARLIK'tan

MİMARLIK DÜNYASINDAN

  • Erk ve Hakikat Algısı
    Güven Arif Sargın, Prof. Dr., ODTÜ Mimarlık Bölümü, Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi

  • Mimarlık’la Kaçamaklar
    Güven Birkan, Mimarlık dergisi, ’76 yılı Yayın Yönetmeni; Nisan’77 - Aralık’78 Dergi Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü; Ocak’81-Haziran’81 Yayın ve Teknik Yönetmen

  • Ankara Gazi Mahallesi
    Elif Selena Ayhan, Yarı Zamanlı Öğr. Gör., Başkent Ü., İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

  • Antropotektür
    Vintilă Mihăilescu, Prof. Dr., Bükreş Üniversitesi, Antropoloji Bölümü

  • İzmir Kırsal Alan Konutları
    Tonguç Akış, Öğr. Gör. Dr., İYTE Mimarlık Bölümü
    Ülkü İnceköse, Öğr. Gör. Dr., İYTE Mimarlık Bölümü
    Selim Sarp Tunçoku, Doç. Dr., İYTE Mimarlık Bölümü
    Adile Arslan Avar, Doç. Dr., İYTE Mimarlık Bölümü

YAYINLAR



KÜNYE
MİMARLIK DÜNYASINDAN

2. ULUSLARARASI ANTALYA MİMARLIK BİENALİ / IABA 2013 ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Uluslararası Antalya Mimarlık Bienali (IABA-2011), Türkiye’nin ilk mimarlık bienali olarak

26-29 Ekim 2011 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilmişti. II. Uluslararası Antalya Mimarlık Bienali, Mimarlar Odası Antalya Şubesi önderliğinde Antalya’da, 7 Eylül – 7 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılacak. Başkanlığını Prof. Dr. Tülin Görgülü’nün, küratörlüğünü Prof. Dr. Abdi Güzer’in üstlendiği bienal, Kaleiçi - Yat Limanı – Kale kapısı ve Cumhuriyet Meydanı’nı kapsayacak biçimde kurgulandı. Geniş bir kitleye hitap edecek biçimde mimarların, tasarımcıların, plancıların, akademisyenlerin, sanatçıların, politikacıların, mimarlık öğrencilerinin, kentlilerin ve diğer katılımcıların birlikteliği ile önemli bir tartışma ve fikir ortamını oluşturmayı amaçlıyor.

2. Uluslararası Antalya Mimarlık Bienali “Şablon / Template” temasından hareketle gündelik yaşamımızı, sanat ve mimarlığı şekillendiren şablonları, onların kültürel ortam içinde varolma ve meşrulaşma biçimlerini, şablonlara bağlı olarak gelişen üretim ve tüketim ilişkilerini, yapı ve kent ölçeğine yansıma biçimlerini tartışmaya açacak, alternatif varoluşlar, “anti-şablon ve şablon tanımazlık” için zemin oluşturmaya çalışacak. Bienalin, “Şablon / Template” başlığının kapsadığı zenginlik içinde küresel / yerel, doğu / batı, sanal / gerçek, kalıcı / geçici, gibi pek çok komşu kavram çiftini ve alt temaları birlikte içermesi bekleniyor. Çok girdili kültürel yapısı içinde Türkiye ve Antalya bu tartışma çerçevelerine yönelik olarak, küresel ölçeğe taşınabilecek, özgün bir örnekleme zeminini temsil ediyor.

Bilgi için: www.iaba.com.tr

Bu icerik 1400 defa görüntülenmiştir.