|
|
 |
-
Tanay Sıdkı Uyar Prof. Dr., Marmara Üniversitesi Yeni Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, EUROSOLAR Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği Türkiye Bölümü Başkanı
-
İlhan Tekeli, Prof. Dr., ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
-
Derleyen: Yasemin Eren Gültekin
-
Derleyen: A. Derin İnan, Dr., Mimar
-
Orhan Özgüner, Doç. Dr., Yeditepe Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
-
M. Zafer Akdemir, Yrd. Doç. Dr., YTÜ Mimarlık Bölümü
-
Aslıhan Şenel, Yrd. Doç. Dr., İTÜ Mimarlık Bölümü
-
Murat Şahin, Yrd. Doç. Dr., Yeditepe Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
-
Özlem Erdoğdu Erkarslan, Doç. Dr., Gediz Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
-
Mehmet Çalışkan, Prof. Dr., ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü, ODTÜ Mimarlık Bölümü
-
Sennur Akansel, Yrd. Doç. Dr., Trakya Üniversitesi, Mimarlık Bölümü Timur Kaprol, Yrd. Doç. Dr., Trakya Üniversitesi, Mimarlık Bölümü Ertan Varlı, Araş. Gör., Trakya Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
-
Erkan Polat, Yrd. Doç. Dr., Süleyman Demirel Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
-
Derleyen: Tuğçe Selin Tağmat, Y. Mimar, Mimarlar Odası Uluslararası İlişkiler Koordinatörü
-
Rüksan Tuna, Y. Mimar, BREEAM Değerlendirme Uzmanı
-
Yasemin Sayar, Yrd. Doç. Dr., DEÜ Mimarlık Bölümü
-
Gürhan Tümer, Prof. Dr., DEÜ Mimarlık Bölümü
KÜNYE
|
|
 |
MİMARLIK DÜNYASINDAN
Garanti Bankası Kültür Kurumu SALT Beyoğlu’nda Açıldı
SALT, mimar Han Tümertekin liderliğindeki bir ekibin, çağdaş yaklaşımla yeniden işlevlendirdiği 19. yüzyıla ait iki tarihî binada, toplam 15 bin m2 alanda faaliyet gösteriyor. 9 Nisan’da açılan SALT Beyoğlu'nun yanı sıra SALT Galata Eylül’de İstanbul Bienali ile eş zamanlı kapılarını açacak.
SALT, farklı misyonlarla değişik mekânlarda faaliyet gösteren Osmanlı Bankası Müzesi, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi ve Garanti Galeri’nin özerk bir kurum olarak yeniden yapılandırılması ile doğdu. SALT, “güncel sanat”, “mimarlık ve tasarım”, “ekonomik, tarihî ve sosyal çalışmalar” alanlarında; araştırma, sergi, söyleşi, konferans, atölye çalışmaları, eğitim programları, film gösterimleri ve yayınlar yaparak farklı disiplinleri karşılaştıracak. Çevrimiçi etkinlikler de düzenlemeyi planlayan kurumun, 1 milyondan fazla belgeden oluşan dijital arşivi ve yaklaşık 100 bin adet basılı yayını bünyesinde barındıran kütüphanesi ise kültürel ve sosyal alanda araştırma yapanlara değerli bir kaynak sunuyor.
SALT İletişim ve Yönetim Direktörü Sima Benaroya, “SALT’ta, misyonundan sanatsal yaklaşımına, kurum kimliğinden kavramsal niteliğine kadar özgün bir yapı oluşturmaya çalıştık. Tek bir konuya bağlı kalmadan ve kendimizi tekrarlamadan, sürekli yenilenme, yeni konuları izleyicilerle birlikte yorumlama hedefiyle yola çıkıyoruz. Bu yüzden salt sergi yapmayacağız, salt arşiv oluşturmayacağız, salt toplantı düzenlemeyeceğiz, salt kitap yayımlamayacağız. Bu yüzden müze, sergi mekânı, kütüphane, sanat merkezi, sinema ya da araştırma merkezi değiliz. Hepsini birden bünyesinde barındıran kendine özgü bir kurumuz. Kendimize benziyoruz. Bu nedenle logomuz yok, onun yerine salt bize özgü bir yazı karakterimiz var. SALT gibi açık, paylaşımcı ve dinamik olan yazı karakteri, kullanıldığı her yerde logonun görevini üstlenecek.” şeklinde konuştu.
SALT, 2007 yılında kaybettiğimiz, sanatçı kimliğinin yanı sıra düşünür, öğretim üyesi, yazar ve küratör olarak da üretime büyük katkıda bulunan Hüseyin Bahri Alptekin’in, “Ben bir stüdyo sanatçısı değilim” temalı geniş kapsamlı sergisi ile açıldı. 7 Ağustos 2011 tarihine kadar gezilebilecek sergi Alptekin’in hayatı ve eserleri doğrultusunda yürüttüğü araştırmalardan yola çıkarak düzenlendi. SALT Beyoğlu’nun açılış sergilerinden bir diğerinin teması da “Laboratuvar”olarak belirlenen 2010/11 ödüllerine layık görülen Nina Canell, Klara Hobza, Markus Zimmermann ve Andreas Zybach’ın farklı deneysel üretim süreçlerini gösteren işlerinden oluşuyor. “Laboratuvar” 1 Haziran 2011 tarihine kadar izlenebilir.
Bilgi için: http://saltonline.org/tr
Bu icerik 4096 defa görüntülenmiştir.
|
 |
|
|