|
|
 |
-
Osman Tutal, Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
-
Esin Boyacıoğlu, Doç. Dr., Gazi Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
-
Nevra Ertürk, Doç. Dr., MSGSÜ, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü; UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi; Somut Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkanı
-
F. Yasemin Aysan, Dr., Uluslar arası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu (Eski Genel Sekreter Yardımcısı)
-
Meltem Vatan, Yrd. Doç. Dr., Bahçeşehir Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
-
Zeynep Uludağ, Prof. Dr., Gazi Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
-
Işıl Çokuğraş, Dr., Mimar
C. İrem Gençer, Yrd. Doç. Dr., YTÜ, Mimarlık Bölümü
-
İpek Yürekli, Doç. Dr., İTÜ, Mimarlık Bölümü
-
Coşku Kocabıyık, Doktora Araştırmacısı, Leuven Katolik Üniversitesi, Coğrafya Bölümü
-
Nurten Özdemir, Arş. Gör., DEÜ, Mimarlık Bölümü
Rabia Akgül, Arş. Gör., DEÜ, Mimarlık Bölümü
Can Hazal Açıkgöz, Arş. Gör., DEÜ, Mimarlık Bölümü
-
Gamze Özkaptan Alptekin, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Kültür Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
Esin Kasapoğlu , Doç. Dr., İstanbul Kültür Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
-
Duygu Gökce, Doç. Dr., SDÜ, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
-
Kezban Ayça Alangoya, Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mimarlık Bölümü; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
-
Mete Keskin, Yüksek Mimar
KÜNYE
|
|
 |
MİMARLIK DÜNYASINDAN
ERSEN GÜRSEL MİMARLIĞI SERGİSİ DÜNYA MİMARLIK HAFTASI’NDA İSTANBUL’DA AÇILIYOR
Mimarlar Odası Genel Merkezi’nin, “Mimar Sinan Büyük Ödülü” alan değerli mimar/ların üretimlerini derlemek ve mimarlık kamuoyuna sunmak amacıyla başlattığı Sinan Ödüllü Mimarlar Programı, mimarın etkinliğinin ve üretimlerinin değerlendirildiği bir panel, üretimlerinden oluşan bir sergi ve tümünü kapsayan bir kitabın yayımlanmasını içeriyor. Sinan Ödüllü Mimarlar Programı 2014-2016 döneminde, Mimar Sinan Büyük Ödülü sahibi ERSEN GÜRSEL için düzenleniyor. Gürsel’in mimari etkinliğinin ve mimar olarak farklı kimliklerinin değerlendirildiği panel, 18 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da düzenlenmişti.
Ersen Gürsel’in meslek yaşamını anlatmayı amaçlayan sergi ise, 5 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nde İstanbul’da açılıyor. Sergi, mimarın meslek yaşamı boyunca ortaya koyduğu, mimariden planlamaya, akademik üretimlerinden meslek örgütlenmesi çalışmalarına kadar, geniş bir çerçevedeki üretimlerini kapsıyor. Akademi yıllarında planlama disiplini ile tanışması, ilk yarışma deneyimleri ile birlikte EPA Grubu’nun kurulması ve sonrasında gelen üretken bir süreç ile ilerleyen meslek hayatının öyküsü sergide izlenebilecek. Bugüne değin ürettiği mimarlıklarında, yer ile kurduğu ilişki, farklı iklim ve coğrafya koşullarına ve yerel dokulara verdiği yanıtlar bağlamında ele alınırken, eğitim yıllarında başlayan yurtiçi ve yurtdışı gezilerinde edindiği izlenimleri bugüne nasıl taşıdığının izleri sürülüyor aynı zamanda. Sergi, mimarın yapı/proje üretimlerine olduğu kadar eğitim yılları ve gezileriyle oluşturduğu arka planına ve üretim sürecine de ışık tutmayı hedefliyor.
Sergi, 5 Ekim’den 22 Ekim 2015 tarihine kadar Mimarlar Odası İstanbul BK Şubesi, Karaköy Hizmet Binası giriş katında görülebilir. Sergi daha sonra Türkiye kentlerinde belirlenen program dahilinde izleyicisi ile buluşacak. Ersen Gürsel monografisi kitabı ise 2016 yılında yayımlanacak.
Bu icerik 4339 defa görüntülenmiştir.
|
 |
|
|