|
|
 |
-
İclal Dinçer, Prof. Dr., YTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
-
Eyüp Muhcu, Mimarlar Odası Genel Başkanı
-
İngilizceden Çeviren: Bilge İmamoğlu
-
Namık Erkal, Doç. Dr., ODTÜ Mimarlık Bölümü
-
Derleyen: Özge Şahin İmamoğlu, Mimarlar Odası Yarışmalar Komitesi Yürütücüsü
-
Feride Pınar Arabacıoğlu, Arş. Gör. Dr., YTÜ Mimarlık Bölümü Burçin Cem Arabacıoğlu, Doç. Dr., MSGSÜ İç Mimarlık Bölümü
-
Hossein Sadri, Öğr. Gör. Dr., Girne Amerikan Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
-
Didem Boyacıoğlu, Y. Mimar
-
Mine Baran, Yrd. Doç. Dr., Dicle Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
-
Nilgün Sultan Yüceer, Öğr. Gör. Dr., Çukurova Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü
-
F. Nurşen Kul, Araş. Gör. Dr., İYTE Mimari Restorasyon Bölümü
-
Ruşen Keleş, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi
-
Gürhan Tümer, Prof. Dr., DEÜ Mimarlık Bölümü
KÜNYE
|
|
 |
MİMARLIK DÜNYASINDAN
Mimarlık ve Eğitim Kurultayı VI İzmir'de: “Mimarlık Eyleminin Gelişimi ve Çeşitlenmesi”
Meslek örgütünün ve eğitim kurumlarının ortak bir çalışma ortamında buluşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Mimarlık ve Eğitim Kurultayları’nın altıncısı 16-18 Kasım 2011 tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nin ev sahipliğinde İzmir’de düzenleniyor.
Mimarlık ve Eğitim Kurultayları, 2001 yılından başlayarak iki yıl arayla gerçekleştiriliyor ve kazanımlarını mimarlık gündemine taşıyor. Kurultaylarda mimarlık eğitiminin ve mimarlığın sorunları birlikte ele alınıyor, çözümler ve çıkış yolları aranarak mimarlık ve eğitimi masaya yatırılıyor. Kurultayların çalışma gruplarında ele alınan her konu mimarlık kamuoyunun incelemesine sunularak eleştirilere açık olması sağlanıyor. Giderek artan kazanımların elde edildiği Kurultaylarda Mimarlar Odası ve eğitim kurumları arasında daha yoğun bir işbirliği ve iletişim olanağı sağlanıyor, yapılan çalışmalarda pek çok konuda öneri geliştirilerek uzlaşıya varılıyor. Kurultayların birikim ve deneyimlerinin olgunlaştırılması ile mimarlık alanında bazı kurumsal yapılaşmaların oluşması sağlanıyor. Bu kurultayların çıktıları çerçevesinde, özellikle kalite standartlarının yükseltilmesi hedeflenerek MİAK (Mimarlık Akreditasyon Kurulu) ve SMGM (Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi) hayata geçirildi. Mesleğe Kabul Kurulu’nun devreye girmesi için çalışmalar sürüyor.
Kurultay teması çerçevesinde oluşturulan çalışma grupları kendi gündemlerini belirleyerek toplantılarını gerçekleştirecek ve sonuç bildirilerini kurultay oturumlarında sunacaklar. Atölye toplantılarında yapılan değerlendirmeler, belgeler ile tüm Kurultay süreci www.mo.org.tr/mek adresinden takip edilebiliyor. Bu anlamda atölye grupları sürekli olarak katkılara açık. Kurultay çalışmalarında katılımcılığın artırılması, bilgi ve belgelerin mimarlık ortamına düzenli olarak aktarılması hedefleniyor.
Bilgi için: www.mo.org.tr/mek
Bu icerik 4250 defa görüntülenmiştir.
|
 |
|
|