|
|
 |
-
Bülent Şık, Gıda Mühendisi
-
Nevzat Oğuz Özer, Prof. Dr., MSGSÜ Mimarlık Bölümü
-
Nazlı İpek Mavuşoğlu Çakman, Restorasyon Uzmanı Yüksek Mimar
Nağme Ebru Karabağ, Yrd. Doç. Dr., Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
-
Tuna Pektaş, Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü Mezunu
-
İclal Dinçer, Prof. Dr., YTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, ICOMOS Türkiye Milli Komitesi 2014-2017 Dönem Başkanı
-
Yayına Hazırlayan, N. Müge Cengizkan, Anma Programı Yürütücüsü
-
Funda Uz, Doç. Dr., İTÜ Mimarlık Bölümü
-
Nurdan Kuban, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Bölümü
-
Derya Güleç Özer, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mimarlık Bölümü
Hilal Aycı, Arş. Gör., Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü
-
İdil Erkol, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümü
-
Elifnaz Durusoy, Arş. Gör., YTÜ Mimarlık Bölümü
Ebru Omay Polat, Yrd. Doç. Dr., YTÜ Mimarlık Bölümü
KÜNYE
|
|
 |
MİMARLIK DÜNYASINDAN
4. ULUSAL MİMARİ KORUMA PROJE VE UYGULAMALARI SEMPOZYUMU 22-23 EYLÜL 2017 TARİHİNDE TEKİRDAĞ’DA
Kültürel ve doğal mirasın korunması ve kamu yararına değerlendirilebilmesi için kararlılıkla çaba gösteren Mimarlar Odası’nın bugüne kadar korumanın farklı alanlarında yapmış olduğu etkinlikler, ülkemizin kültür mirasına gösterdiği duyarlılığın bir göstergesi. Mimarlar Odası, kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi konusundaki bu geleneksel tutumundan yola çıkarak, bu mirası oluşturan yapı ve yapı gruplarının bilimsel ölçütler gözetilerek onarılması ve günlük yaşamımıza katılması süreçlerini değerlendirmek amacıyla 2010 yılından beri ulusal ölçekte Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumları düzenliyor. Bu etkinlikte kültür varlıklarının korunması ve kullanımına yönelik proje ve uygulama yapan mimarların deneyimlerini mimarlık camiası ile paylaşması ve toplantının bilimsel tartışma ve değerlendirmelere olanak sağlayacak bir zemin oluşturması bekleniyor.
Mimarlar Odası tarafından 22-23 Eylül 2017 tarihinde Tekirdağ’da düzenlenecek olan 4. Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu’nda, özgün işlevi devam eden ya da yeni işlevlendirme önerilmiş koruma projeleri ile arkeolojik alanlar için üretilmiş proje ve uygulamaların yanı sıra mevzuat değişiklikleri, ilke kararları, koruma kurulu kararları ve KUDEB uygulamaları tartışılacak.
Türkiye’de son yıllarda giderek gelişen ve bir sektör olarak kendini gösteren mimari restorasyon alanında son dönemde üretilen proje ve uygulamaların ve bu süreçlerde yaşanan sorunların mimarlar tarafından paylaşılarak ortaklaştırılması, sektörün sağlıklı gelişmesi ve her şeyden önemlisi kültür varlıklarının doğru bir biçimde korunmasını sağlamak açısından çok önemli. Bu çerçevede koruma alanında çalışan meslektaşlarımızın etkin katılımı bekleniyor.
Bu icerik 4117 defa görüntülenmiştir.
|
 |
|
|